Ιστορικές Τοποθεσίες

Μονοπάτι Κενταύρων .

Στο όμορφο μας Πήλιο κρύβεται ένας θησαυρός  που μόνο στη φαντασία θα μπορούσε να ανήκει… ή  μάλλον στην μυθολογία! Ο λόγος για το «Μονοπάτι των Κενταύρων».  Ναι, εκείνων των ανθρωπόμορφων τεράτων, το κάτω μέρος των οποίων ήταν αλόγου και το άνω ανθρώπινο. Όλοι ξέρουμε τον Χείρωνα τον διδάσκαλο κάθε σπουδαίου ήρωα, όπως του Ηρακλή και του Αχιλλέα. Εκείνον τον σοφό ειρηνοποιό αθάνατο, στον οποίο προσέτρεχαν οι θνητοί για θέματα μαντείας, αστρονομίας, μουσικής ή ιατρικής. Δε γνωρίζουν, ωστόσο, πολλοί την Ιστορία τους!

Επαρ.Οδ. Πορταριάς-Μακρινίτσας 16, Βόλος 370 11,

Historische Eisenbahn von 1903 .

Ο σιδηρόδρομος Βόλου-Μηλεών, ή το τρενάκι του Πηλίου, όπως είναι γνωστότερο, ή αλλιώς Μουντζούρης, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.Ο σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε σε δύο στάδια, μεταξύ του 1894 και του 1903. Αποτέλεσε για 80 χρόνια, σημείο αναφοράς για την περιοχή.Στις μέρες μας το τρενάκι συνεχίζει να ανεβαίνει στα χωριά του Πηλίου, έχοντας κάνει μια διακοπή στο διάστημα 1971-1996.

Η διαδρομή διαρκεί 90 λεπτά , με 15λεπτη στάση στην Άνω Γατζέα και η μέγιστη ταχύτητά του είναι 20 χλμ. την ώρα.

Πλατεία Ρήγα Φερραίου,Vólos , Greece,
2421 350100

Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης .

Ελάτε στο Volos Info για τουριστικές πληροφορίες και διάφορα φυλλάδια. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε προσφέροντας σας δωρεάν υπηρεσίες όπως : να βρείτε έντυπα για την περιοχή , να προμηθευτείτε χάρτες , να έχετε πρόσβαση στο internet για την επικοινωνία σας , να πάρετε πληροφορίες για τη διαμονή σας και τις μετακινήσεις σας , να μάθετε τι συμβαίνει στην περιοχή , να σας ενημερώσουμε για τα τουριστικά ενδιαφέροντα  & αξιοθέατα , να οργανώσουμε μαζί την επίσκεψή σας στον τόπο μας.

69 , Grigoriou Lampraki str ,Volos 383,
24210-30930 ,
 voloinfo@otenet.gr ,infovolos@gmail.com
Δευτέρα ως Παρασκευή 08:00 έως  20:00 ,
Σαββάτο & Κυριακή 09:00 έως 15:00

Νεολιθικός Οικισμός Διμηνίου.

Το Διμήνι (ελληνικά: Διμήνι, παλαιότερη μορφή: Διμήνιον) είναι ένα χωριό κοντά στην πόλη του Βόλου, στη Θεσσαλία (Στερεά Ελλάδα), στη Μαγνησία. Ήταν έδρα του δήμου Αισωνίας. Το όνομα Αισωνία χρονολογείται από την αρχαιότητα και είναι το δυτικότερο μέρος της περιοχής του Βόλου. Η περιοχή Διμηνίου περιλαμβάνει τόσο μυκηναϊκό οικισμό όσο και νεολιθικό οικισμό. Ο νεολιθικός οικισμός στο Διμήνι ανακαλύφθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και ανασκάφηκε για πρώτη φορά από τους αρχαιολόγους Χρήστο Τσούντα και Βαλέριο Στάη.

Τ.Κ. 38500, Διμήνι, Μαγγεσία (Ν. Μαγνησίας) ,
24210 85960,
 efamag@culture.gr