Ναοί

Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου

Στο κέντρο της πόλης του Βόλου, της νύμφης του Παγασητικού, με τις σπάνιες φυσικές ομορφιές και την πλούσια ιστορική και πολιτιστική φυσιογνωμία, προβάλλει μεγαλόπρεπα ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου της πόλης και προστάτη των ναυτικών.

Αγ. Νικολάου, Βόλος 382 21,
2421 025409,
Κλείνει στις 09:00 μ.μ.

Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Σε μια γαλανή άκρη του Παγασητικού, υψώνεται ο περικαλλής και ιστορικός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Βόλου. Ο Ναός αυτός άκουσε τις προσευχές, τις ικεσίες, τις δοξολογίες αλλά και ενιοτίσθη τους φόβους των πιστών, αντίκρισε και περιέθαλψε την φρίκη του πολέμου, στέγασε τον τρόμο των σεισμών, δέχθηκε τα δάκρυα των πιστών που επότισαν το πάτωμα του, ενώ αισθάνθηκε και τη χαρά και την ευτυχία των ενοριτών του.

Τσοποτού 2, Βόλος 382 22,
2421 025630,
Κλείνει στις 07:00 μ.μ

Παναγία Πορταρέα

Συνεχίζοντας τις περιπλανήσεις μας στο πανέμορφο Πήλιο και στα προσκυνήματα της Ελλάδος θα γνωρίσουμε ένα πανέμορφο εκκλησάκι στην Πορταριά. Πρόκειται για ένα βυζαντινό εκκλησάκι της Παναγίας Πορταρέας που αποτελούσε ουσιαστικά τον κεντρικό ναό της ομώνυμης Μονής κι έδωσε μετέπειτα το όνομά της σε ολόκληρο τον οικισμό. Η Παναγία Πορταρέα αποτελεί το σύμβολο της γραφικής αυτής γωνιάς του Πηλίου, του βουνού των Κενταύρων.

Ελλάδα,ΕΟ Πορταριάς Ζαγοράς 14,Πορταριά 370 11
 info@orminioportaria.gr

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου είναι ορθόδοξος ναός στη Σύρο και πολιούχος της πρωτεύουσας Ερμούπολης. Βρίσκεται στη συνοικία Βαπόρια, σε κοντινή απόσταση από την Πλατεία Μιαούλη και το Θέατρο Απόλλων και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού.

Οδός Ρηγίλλης,Αθήνα,
21 0722 9973